logo 2 site
 • ATESTAT WORD TEHNICA DE CALCUL- MICROPROCESORUL Pret: 20,00 Lei 
 • Pret:
     20 Lei  Descriere

  Proiectul este creat pentru a servi la examenul de atestare a competentelor profesionale la tehnica de calcul si a fost realizat in microsoft office word.
  Proiectul are ca tema: MICROPROCESORUL
  Contine 19 pagini

  Extras din proiect:

  Primul microprocesor a fost creat de firma Intel în 1971. Numele său era Intel 4004, şi era un procesor pe 4 biţi. Apariţia primului micorprocesor a fost un pas cu uriaşe consecinţe în evoluţia ulterioară a sistemelor de calcul. Diferenţa între microprocesor şi metodele îndeobşte folosite era că procesorul strînge pe o singură pilulă de siliciu toate unităţile funcţionale importante necesare executării programelor; fiind toate strîns integrate, comunicaţia între ele este rapidă şi eficace, permiţînd dintr-o dată un salt calitativ.
  Nu mai puţin importantă este reducerea de cost care urmează unei astfel de integrări. Cu siguranţă că principalul motiv al evoluţiei explozive a tehnologiei circuitelor integrate nu este de natură tehnologică, ci economică: spirala preţurilor din ce în ce mai scăzute face echipamentele de calcul din ce în ce mai accesibile, cererea creşte, ducînd la venituri mai ridicate pentru fabricanţi, care investesc mai mult în cercetare/dezvoltare şi linii tehnologice, obţinînd densităţi mai mari, permiţînd integrarea mai multor circuite, şi costuri şi mai joase. Cu toată scăderea de preţ, veniturile globale ale industriei semiconductoarelor au crescut în mod galopant: numai anul trecut vînzările globale au fost de 149 de miliarde de dolari!